Saját szervezésű programjaink

Szállodánk szolgáltatásait még színesebbé teszik az általunk kínált programok, programcsomagok.

Programlehetőségek széles kínálatával szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy vendégeink részére még érdekesebbé váljon a nálunk töltött idő.


Bogrács parti vagy kerti grill lehetőség

Kedvelt időtöltésünk a szabadban tüzet rakni, körülülni és mindenféle finomságot sütni, főzni a friss levegőn. Baráti társaságban, jó borokat kortyolgatva, később dalra fakadva... Nem lehet megunni.


Faluséta

Látnivalók: Orbán ház, Református körtemplom, Pallavicini kastély, Lipicai Múzeum, Lótemető.

Igény szerint a Börtönmúzeumot, a Lipicai Ménest, valamint a Kocsimúzeumot is megtekinthetik.

Időigény: 3-3,5 óra, táv: 3 km


Szalajka-völgy túra

A Szalajka-völgy túra kisvonatozással kezdődik. A vonat a Gloriett-tisztásig közlekedik. Innen gyalog lehet feljutni az Ősemberbarlangig. Visszafele gyalog túrázik a csoport, megtekintve a Szalajka-forrást, a Fátyolvízesést, a Szabadtéri Erdei Múzeumot, a Szikla-forrást, elhaladnak a Pisztrángos-tavak mellett, ezt követi a Kárpátok Őre szobor. Fakultatív módon megtekinthetik az Erdészeti Múzeumot, ezt követően találkoznak az élővad bemutatóval, majd visszaérkeznek Szilvásváradra.
(kb. 4 óra)


Millenniumi Tanösvény túra

A Tanösvény egy turistaútvonal, melyen táblák vannak kihelyezve. Ezek a táblák a Bükk-hegység jellegzetes földrajzi, biológiai sajátosságait mutatják be (kőzetek, éghajlat, állat-, növényvilág, stb.)

A célállomás a Millenniumi Kilátó, melyből csodálatos panoráma tárul a látogató elé.
(kb. 3-4 óra)


Terepjáró túra a Millenniumi Kilátóhoz

A Land Rover a szálloda parkolójából indul, majd egy meredek szerpentinen utazunk a hegyekbe.

A célállomás a Millenniumi Kilátó, melyből csodálatos panoráma tárul a látogató elé.


Ka-Land Rover túra a Lipicai Méneshez

A szálloda parkolójából indulunk a terepjáróval, majd az aszfaltozott utat elhagyva erdőn, mezőn, patakon, sáron át utazunk a Lipicai Ménes kancacsikó karámjáig.

Itt megnézzük, megsimogatjuk a lovakat. Igazán jó kaland.


Pinceszer a szilvásváradi pincesoron

A program során végigkóstolhatjuk egy helyi kistermelő 9-10 féle kitűnő szilvásváradi borát, és házipálinkáját.

Egy forró nyári napon jólesik a hűs pincében ily módon múlatni az időt, de fagyos téli hidegben sem utolsó élmény a kihűlt szervezetet átjáró szíverősítő, és a kedvező élettani hatású testes vörösborok fogyasztása sem.


Kalandpark

A Szalajka-völgyben, csodálatos természeti környezetben, a zúgó Szalajka patak fölött található ez az extrém kötélpályarendszer, amely bárki számára elérhető. 5-6 méter magasságban dobogók vannak a fák törzsére rögzítve, és egyikről a másikra drótköteleken, rönkökön, kötélhurkokon lehet átjutni. A saját ügyességen, bátorságon túl karabinerek, csigák segítenek az akadályok leküzdésében.

Bátrabbaknak Adrenalin pálya is rendelkezésre áll.


Flying fox

Újdonság ez a 6 elemből álló csúszópálya, ahol "csak" annyi dolguk van a résztvevőknek, hogy átszereljék csigáikat az egyik csúszópályáról a másikra.

A tevékenységek kezdete előtt balesetvédelmi és használatbavételi oktatást tartunk. Folyamatosan kontroláljuk az összes résztvevőt. Az egyes feladatok megértését piktogramok is segítik, melyek minden akadály előtt el vannak helyezve.


Lovaglás

Kezdőknek futószáras, haladóknak, profiknak önálló tereplovaglás a Bükk vadregényes tájain.

A Lipicai lovak a helyi terephez kitűnőek, nyugodtak, az aránylag nehéz hegyvidéki terep akadályait jól veszik. Az ilyen terepet kevésbé ismerő vendéglovasainkat is biztonságban elviszik. Felnőtt, gyakorlott lovasok mellett kezdő lovasok és gyermekek számára is kiválóak.


Sétakocsikázás

Kettes fogatokkal Szilvásvárad és a Bükki Nemzeti Park csodálatos tájain.

Igazi nyugodt, békebeli kikapcsolódás.


Lovas bemutató

A lipicai ló a királyok és királynők szolgálatában a pompát és a fényűzést volt hivatott emelni. A fajtára jellemző barokkos külső, az attraktív mozgás, a makulátlan "fehér" megjelenés egyedülálló élményt nyújt a mai kor emberének is.

A műsorszámokat zenei aláfestés kíséri, a látottakról vendégeink magyar és német nyelven kapnak tájékoztatót. Egyéb idegen nyelvű fordításhoz a csoportot kísérő idegenvezetőnek központi hangosítású mikrofonnal nyújtunk segítséget.

A bemutatóknak nincs fix időpontjuk, igény esetén előzetes egyeztetés szükséges! Elsősorban csoportoknak, cégeknek javasoljuk.


Pisztrángsütés a Szalajka-völgyben

Vendégeinket helyi idegenvezető várja Szilvásváradon, a szalajka-völgyi erdei kisvasút állomásán.

Kb. 20 perc vonatozás után érkeznek a vendégeink a kisvasút végállomására, a csodálatos természeti környezetben levő Gloriett-tisztásra, ahol kollégáink pálinkás köszöntővel várják őket.

A köszöntés után röviden ismertetjük vendégeinkkel a pisztráng szabadtűzi sütésének fortélyait, majd a vendégek nyársra tűzött pisztrángot és szalonnát kapnak, maguk sütik készre ebédjüket, melyben kollégáink természetesen segítenek. A ropogósra sült pisztránghoz idénysalátát, friss kenyeret, ebéd után, desszertként pedig gyümölcsöket kínálunk.

A program közben vendégeink hordóból lopózott bort kóstolhatnak korlátlan mennyiségben. Bátrabb vendégek kipróbálhatják a borivás magasiskoláját, közvetlenül lopóból kortyolhatják az egri borvidék kiváló levét, az Egri Leánykát.

A program szalajka-völgyi sétával zárul, melynek során vendégeink megtekinthetik a csodálatos szépségű Szalajka-völgy látnivalóit: a Fátyol-vízesést, a Szabadtéri Erdei Múzeumot, a Szikla-forrást és a pisztrángtenyészetet.


Fogatos méneslátogatás

Lovas programjainkat az Állami Ménesgazdasággal együttműködve, több mint tíz éves programszervezői tapasztalat alapján alakítottuk ki. Hazánkban Szilvásvárad ad otthont a 400 éves múltra visszatekintő, világhírű lipicai lófajtának. Lovas programjaink közül a fogatos méneslátogatás nyújtja a legteljesebb képet a szilvásváradi lipicaiak múltjáról, jelenéről és a lovas sportokban betöltött szerepéről. A vendégeket helyi idegenvezető és kettes fogatok várják a Szalajka-völgy bejáratánál, a Fedett Lovarda melletti parkolóban. Itt fogatokra szállnak és elkocsikáznak Pallavicini őrgróf parádés istállójához, ahol ma a szilvásváradi lipicai ménes legszebb apaállatai kapnak helyet. A mellette található Lótörténeti Kiállítás megtekintésével a vendégek megismerkedhetnek a lófajta múltjával, magyarországi tenyésztésének rövid történetével és a mai lovas sportokban betöltött szerepével. A program a szabadon legelő ménes megtekintésével folytatódik, ahol vendégeink 100-130 lovat láthatnak közvetlen közelről: az anyaállatokat és az adott évben született kiscsikóikat. Az idegenvezetőtől tájékoztatót kapnak a kiscsikók neveléséről, mindennapi életéről és a Bükkben található lóóvodáról, stb. A ménes megtekintése után vendégeink visszakocsikáznak a program kiinduló állomásához, a Fedett Lovarda melletti parkolóba.


Éjszaki bátorság túra

Játékos, ijesztgetős éjjeli barangolás a sötét erdő mélyén. A csend "hangjai", a vadon élő állatok megfigyelése. Misztikus, izgalmas program, melynek során egy kilátópontra is eljut a csoport, ahonnan Szilvásvárad esti fényeiben tündökölve látszik.
(kb. 2 óra)


Íjászat

Szilvásvárad központjában egy műemlék jellegű épület mögötti vadregényes kertben az íjászkodni vágyók kedvéért állandó íjászpályát alakítottunk ki. Kezdőknek és gyermekeknek külön oktatást is tartunk. Íjakat biztosítunk. Ősi íjászati módszerek, vadászati technológiák bemutatása.


Kreatív kézműves foglalkozások

31 féle kézműves program közül lehet választani.

bővebben »


Ősfoglalkozás

A program első része egy előadás, melyen ismertetjük a környék őskori kultúráit és történelmi múltját. Az előadást az előkerült leletek másolataival, rekonstrukcióival, képekkel és szemléltető eszközökkel tesszük érdekesebbé. (1-1,5 óra)

A foglakozás második részében a használati tárgyak egy részét ki lehet próbálni: őrlést, szövést, tűzgyújtást, kőpattintást, és lándzsahajítást. (létszámfüggő 1-2 óra)

Végül a résztvevők készíthetnek őskőkori eszközt maguknak, pl.: kőbaltát, kőlándzsát, kőkést, kőhegyű nyílvesszőt, vagy kőélű sarlót. (1-1,5 óra)


Kerékpárbérlés

A kerékpározni szeretők számára felnőtt és gyermek hegyi kerékpárokat tudunk biztosítani a szilvásváradi kerékpárkölcsönzővel együttműködve.

Szívesen segítünk túraútvonalak kiválasztásában is.


Kerékpártúrák szervezése

A nagy tapasztalattal rendelkező, és a Bükk minden szegletét ismerő szilvásváradi kerékpárkölcsönzővel együttműködve remek túralehetőségeket kínálunk kisebb-nagyobb csoportoknak a környék „drótszamáron” történő megismerése céljából. Egyedülálló lehetőség a természet szerelmeseinek, baráti társaságoknak, csapatépítő tréningek programjaként. Személyre szabott ajánlatot készítünk minden kedves érdeklődőnek.


Tini disco

Gyermekcsoportok részére. A program ingyenes, de kérjük, hogy hozzanak a gyerekek nekik tetsző CD-ket. Ha tudnak szerezni karaoke felszerelést, akkor természetesen ezzel is színesíthetjük az estét.


Ereklyevadászat Szilvásváradon

Magyarországon egyedülálló az "Ereklyevadászat Szilvásváradon" elnevezésű kalandjáték Az előkészítéssel együtt egy teljes napon át tartó program, melynek során egy "régi" dokumentum alapján kell megtalálni egy különleges régészeti lelőhelyet. Remek csapatépítő játék!

Rugalmasan alakítható egyedi igények szerint, rövidebb időtartamra, távra is.
bővebben »


Barlangtúrák

Megbeszélés szerint.


A programok nem tartalmazzák a kisvonat menetjegyét, valamint a kilátóba, múzeumokba, ménesbe a belépőt.

Teljes körű, 5 napos erdei iskolai programmal is rendelkezünk.

bővebben »

Programjaink

Szilvásváradról

Időjárásjelentés

Menetrendek